Cover
Belföld
Iskolafejlesztés uniós pénzből
2017-11-2921:00
tanulmányok, oktatás, eu, iskolatámogatás
Másfél milliárd forint kormányzati és uniós támogatást kap a Veszprémi Tankerület. Négy iskolában és kollégiumban 300 millió forintból, már hónapokon belül elkezdik a fejlesztéseket. Van, ahol burkolatot, máshol tornapályát újítanak fel és szinte mindenhová kerülnek új bútorok.
A Veszprémi Középiskolai Kollégium 150 millió forintot fordíthat fejlesztésre. A komfortosság mellett a biztonság kapja majd a fő szerepet. Az intézményben kialakítanak egy új portát, ami sokkal jobb bejuttatást tesz lehetővé, itt lesz egy kamerás beléptető rendszer is. A biztonságot fogja szolgálni az is, hogy minden szinten füstérzékelőt fognak kiépíteni.
Másik nagy projekt a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumnak a tornaterme, illetve a kollégiumi részének felújítása. 53 millió forintos beruházás valósul meg a veszprémi Bárczy Gusztáv Általános Iskolában és 20 millió forintos fejlesztést tudnak végrehajtani az Ösküi Általános Iskolában.
Ovádi Péter, Veszprém önkormányzati képviselője elmondta, hogy jelenleg az elmúlt 30 év legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik az országban. „Eddig közel félezer iskola újult meg és a következő időszakban további 500 fog megújulni, kb. 100 milliárd forint értékben."
A kormány évek óta nagy figyelmet szentel az oktatásügynek. 2010 óta összesen 500 milliárd forintot fordított a köznevelési rendszer fejlesztésére.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ