Belföld
Eltitkolt fejezetek Soros György életéből
2017-11-2917:00
cbs, amerika
Eltitkolta a kormányellenesnek szánt életrajzi videóiban Soros György, hogy zsidó vagyonok elkobzásában vett részt a második világháború idején. Mindez egy korábban, a CBS amerikai tv-csatornának adott interjúrészlet alapján derült ki.
A napokban három részes videósorozatban üzent Soros György a magyaroknak, ebben egyebek között Orbán Viktor miniszterlnököt bírálja, Magyarországot padig maffiaországnak nevezi, ahol ma rosszabb a helyzet mint a szovjet megszállás idején. A migrációt támogató tőzsdespekuláns a gyermekkoráról is vall. A zsidó származású Soros beszél az apjához fűződő viszonyáról és, hogy milyen nehéz volt megélni a nyilas vészkorszakot. Azonban elhallgat egy fontos tényt életének erről az időszakáról. Korábban ugyanis az amerikai CBS televíziós csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az egyik rokonával jelen volt olyan akcióknál, ahol zsidóvagyonokat foglaltak le. Soros az interjúban azzal mentegeti magát, hogy akkor is elvették volna a vagyont, ha ő épp nem ő van ott.
„Ott lehettem volna a másik oldalon, egyike lehettem volna azoknak, akiket elvisznek, de nincs értelme annak, hogy miért ne lettem volna ott, mert… nos, ez olyan, mint a pénzpiacokon: ha én nem lennék ott, akkor én természetesen nem csinálom meg, de elviszi helyettem valaki más. Akár ott voltam, akár nem, csak egy szemlélődő voltam, és a vagyont tőlem függetlenül elvették. Ezért nem volt semmi szerepem abban, hogy a vagyont elvették. Ezért aztán nincs semmi bűntudatom” – fejtette ki a milliárdos korábban.
A magát humanitáriusnak tartó milliárdos vállalkozó most egyébként azért küldött videóüzeneteket a magyar embereknek, mert úgy érezte, hogy a bevándorlást segítő alapítványait méltatlan támadás éri a magyar kormány részéről.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ