Cover
Sport
Sűrű OSC program: Bajnokok ligája után Magyar Kupa
2017-11-2815:00
Vízilabda, Magyar Kupa, A-Híd OSC Újbuda
Szerdán Barceloneta a Bajnokok Ligájában, szombaton Eger a Magyar Kupában. Az OSC - Újbuda vízilabda csapata előtt sűrű és nagy jelentőségű hét áll.
Bisztritsányi Dávid az A-Híd OSC Újbuda kapusa szerint is sorsdöntő hét előtt áll csapata.
Hétvégén lesz a Magyar Kupa-elődöntő. Pont most derült ki, hogy az Egerrel fogunk játszani, ami nyilván nagyon fontos és szeretnénk döntőt játszani, szeretnénk a magyar kupát megnyerni, de még előtte mi holnap elutazunk Barcelonába, egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre, ami szerdán van. Ebben a csoportban minden mérkőzés nagyon sokat számít, ráadásul egy olyan speciális helyzet állt elő, hogy ha most a Barcelonát megverjük , akkor őket sikerül leszakítani, és kvázi egy olyan mély gödörbe tudnánk őket lökni, hogy egy riválissal már kevesebb lenne.
Az A-Híd OSC Újbuda két mérkőzés után hibátlanul áll a Bajnokok Ligájában, miután Belgrádban a Partizan, otthon pedig a Hannover ellen győzött. A szerdai BL-mérkőzés után szombaton és vasárnap a Magyar Kupa négyes döntőjében játszhat a csapat.
Ennek a légköre majdhogynem megszokhatatlan, csak nagyon tapasztalt, több olimpiát megjárt versenyzők mondhatják el magukról, hogy igen, én tudom, hogy ez hogy néz ki. Nagyon sok fiatal van a csapatunkban, de igyekszünk ezt a versenyt úgy kezelni, mint az elmúlt három év bármely fontos versenyét és természetesen merész célokkal utazunk majd el
– nyilatkozta Bánhidi Ákos.
A harmadik olimpiájára készülő Heidum Bernadett a női váltó esetében a szerencsefaktor egy kevésbé emlegetett oldalát hívná 
segítségül.
Én úgy gondolom, a fiúktól várják jobban az érmet, főleg a Liu testvérektől – jogosan – és a fiú váltótól is egy kicsit. A lány váltó azért érdekes, mert ha jó formában vagyunk és jól jön ki a lépés, tényleg nem is kifejezetten kell, hogy mellénk álljon a szerencse, hanem inkább csak ne legyen szerencsétlenségünk. Akkor ugyanúgy ott lehetünk az A döntőben és lehetünk akár másodikok
– mondta Heidum Bernadett, aki arról is beszélt, miben kell javulniuk az olimpiáig:
Amit a lány váltónál még szerintem javítani kell, azok a váltások pontossága, ami megmondom őszintén, két olimpián voltam már kint, de ezzel világ életünkben mindig küzdöttünk. Úgyhogy azt hiszem, itt az ideje, hogy tényleg kijavítsuk egy kicsit, de valóban azon fog múlni, hogy kinek hogy lesz a formaidőzítése belőve az olimpián.
Magyarország téli olimpián legutóbb 37 évvel ezelőtt szerzett érmet, akkor a Regőczy Krisztina és Sallay András páros jégtáncban ezüstérmet gyűjtött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ