Cover
Belföld
Hollik: Soros György bele akar szólni az ország belügyeibe
2017-11-2717:00
soros-terv, németh szilárd, dúró dóra
A Soros-tervről és Magyarország migrációs politikájáról fejtette ki véleményét Hollik István a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt a Parlamentben. Németh Szilárd pedig azt hangsúlyozta, hogy a Soros-terv egyik fontos eleme a kötelező kvóta, amelyet a magyarok többsége a tavalyi népszavazáson elutasított. A Jobbik a nők munkaerőpiaci helyzetéről kérdezte a kormányt.
Rekordmagas a nők foglalkoztatottsága
A női egyenjogúságról beszélt a jobbikos Dúró Dóra napirend előtti felszólalásában. A képviselő szerint biztosítani kell, hogy a nők dolgozhassanak a gyerekvállalás mellett. 
„Törekednünk kell arra, hogy a férfiak és a nők szerepét, megfelelő helytállását a munkában és a családban együtt találjuk meg, hiszen demográfiai szempontból is az a kívánatos, hogyha a nők munkaerőpiacra történő visszalépését segíti az állam.”
Válaszában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nem csak beszélt a nők és családok segítéséről, hanem fontos intézkedéseket is hozott. Ennek köszönhetően ma rekordmagas a nők foglalkoztatottsága. Rétvári Bence szerint ez a pozitív adat nem magától alakult így, hanem a törvényeknek köszönhetően, amelyeket a Jobbik nem támogatott.
Nyílt támadás Magyarország ellen
A KDNP képviselője arról beszélt, hogy Soros György már nyílt támadást intézett hazánk ellen. Hollik István hangsúlyozta, ilyen egyértelműen még senki nem nyilvánította ki, hogy bele akar szólni Magyarország belügyeibe.
Németh Szilárd szintén a Soros-tervre hívta fel a figyelmet, amelynek az egyik legfontosabb eleme a kötelező kvóta. 
„Mi magyarok tavaly október 2-án 98 százalék fölötti támogatás mellett elutasítottuk ennek a kvótának az alkalmazását, ez egy olyan kvóta lenne, amely felső korlát nélkül mind a határidőt tekintve, mind pedig a bevándorlók számát tekintve szórná szét Európában az ide érkező illegális bevándorlókat.”
– mondta napirend előtti felszólalásában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kifejtette, hogy Soros György javaslatai rendre beépülnek az uniós jogszabályokba. Ilyen a kötelező betelepítési kvóta, amelyet az Európai Parlament két héttel ezelőtt megszavazatott, valamint ilyen a szankciók kérdése is. Büntetést kapnának ugyanis azok az országok, amelyek nem akarnak részt venni a migránsok betelepítésében.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ