Cover
Belföld
Ellenkampányt indít Soros György
2017-11-2712:00
soros-terv, nyílt társadalom alapítvány, civil szervezet
Ellenkampányt indít Soros György, az amerikai üzletember videóüzenetben szólalt meg, ahol szavai kiforgatásának és mocskolódásnak nevezte a nemzeti konzultációt. Ezután a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője bejelentette, hogy a tőzsdespekuláns ellenkampányt indít. 
Halász János szerint Soros György mindent megtesz azért, hogy elmélyítse a migráns-válságot. Halász szerint az sem véletlen, hogy a milliárdos üzletember épp a választások előtt szólalt meg és adott 18 milliárd dollárt vezéralapítványának. 
Ez az alapítvány szokta támogatni a külföldi civil szervezeteket és a Magyarországon működő Soros-szervezeteket, és kíváncsiak arra is, hogy mennyi pénzt kaptak az országgyűlési választások előtt. Halász János hozzátette: Az ellenzéki pártok azért támadják a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, hogy ne derüljön ki, mennyi pénzt kaptak a hazai szervezetek. Ugyanis pár nappal ezelőtt kiszivárgott a DC Leaks hekkercsoport kiszivárogtatott egy dokumentumot, amiből kiderült, hogy a Soros a 2014-es Európai parlamenti választások előtt 6 millió dollárral szállt be a kampányba civil szervezetein keresztül. A dokumentumból kiderül, hogy 226 európai parlamenti képviselő az amerikai milliárdos érdekeinek megfelelően dolgoznak, két magyar képviselőt is megemlítenek. Az LMP-s Meszerics Tamás és a DK-s Niedermüller Péter. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ