Cover
Belföld
A Fidesz frakció kezdeményezi az Európai Parlament migránsügyi határozatának felülvizsgálatát
2017-11-2711:00
soros-terv, kvóta
A Fidesz frakció kezdeményezi, hogy az országgyűlés elé kerüljön az Európai Parlament múlt héten csütörtökön elfogadott határozata, amely a Soros-terv végrehajtásának elindítását kezdeményezi. 
Az Európai parlament határozata többek közt tartalmazza a kötelező. felső korlát nélküli kvóta bevezetését és az Európába érkező migránsok automatikus elosztását. Halász János szerint olyan dolgok szerepelnek a határozatban, amelyeket Magyarország nem hagyhat szó nélkül. „Brüsszel és Soros szövetségesei már nyíltan is felvállalták, hogy migránsokkal akarják betelepíteni Európát. Ennek a végrehajtásához pedig mindent meg fognak tenni, hogy Magyarországot eltávolítsák a Soros-terv útjából. Most már nyíltan is a magyar emberek akarata ellenére és feje felett akarnak bevándorló országot csinálni hazánkból is, ezért a magyar emberek által választott országgyűlésnek joga van erről véleményt alkotni." – mondta a Fidesz szóvivője.
Az EP plenáris ülése múlt csütörtökön hagyta jóvá a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot, így ennek alapján kezdődhetnek majd meg az intézményközi egyeztetések, amint a tagállami kormányokat tömörítő tanács is kialakítja az álláspontját. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ